keyboard_arrow_down
8

Acil Tıp Uzmanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Acil Tıp Uzmanı İş İlanları

Acil tıp uzmanı, hastanenin acil servisine giriş yapan hastaların bakımından ve muayenesinden sorumlu olan doktordur. Hastaların bakım ihtiyaçlarını gidermek, acil serviste görev yapan diğer sağlık çalışanlarının görev takibini yapmak, doktorlarla iletişim halinde bulunarak hastaların tedavilerini doğru bir şekilde gerçekleştirmek acil tıp uzmanlarının görevleri arasındadır. Acil tıp uzmanı olmak isteyen adayların altı yıllık tıp bölümünü kazanıp okumaları ve bitirmeleri gerekir. Sonrasında Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girerek acil tıp uzmanlığı bölümünü seçmeleri gerekir. Sağlık sektörü her geçen gün gelişmekte olan ve her zaman ihtiyaç duyulacak bir sektör olduğundan dolayı güncel acil tıp uzmanı iş ilanları her zaman bulunur.

Acil Tıp Uzmanı Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Acil tıp uzmanı arayan firmaların bünyelerine alacakları acil tıp uzmanlarından bekledikleri bazı özellikler vardır ve iş alım süreçlerinde bu özellikleri kriter olarak belirtirler. Acil tıp uzmanı iş ilanlarında firmaların en önemli kriterlerinden biri kişinin soğukkanlı olmasıdır. Çünkü acil tıp uzmanlarının çalışma alanı acil servislerdir ve kriz anlarına müdahalede bulunurken soğukkanlı olmaları ve çözüm odaklı bir şekilde müdahalede bulunmaları oldukça önemlidir. Acil tıp uzmanları kriz anlarında gerçekleşen sorunlara pratik çözümler üretmeli ve analitik bir şekilde düşünmelidirler. Acil servislerde gerçekleşen olaylarla duygusal bağ kurmamaları ve olayları kişiselleştirmemeleri de acil tıp uzmanları için oldukça önemli bir kriterdir. Sen de gerekli eğitimleri aldıysan ve bu özelliklere sahip olduğunu düşünüyorsan kariyer.net’twn acil tıp uzmanı iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

Acil Tıp Uzmanlarının Çalışma Ortamları ve Koşulları Nelerdir?

Acil tıp uzmanlarının herhangi bir üniversitesinin tıp bölümünü bitirip sonrasında Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girmeleri ve sınavı geçtikleri takdirde acil tıp uzmanlığı bölümünü kazanmaları gerekir. Acil tıp bölümünden mezun olan acil tıp uzmanları 5 yıl boyunca acil servislerde staj yapmak zorundadır. Bu staj süresince ve sonraki çalışma hayatlarında bulundukları çalışma koşulları şu şekildedir:

  • Acil tıp uzmanları, kriz anlarına çok acil bir şekilde müdahale etmeleri gerektiğinden dolayı yoğun bir şekilde çalışır.
  • Acil tıp uzmanları gün içerisinde çok fazla sayıda hasta ve hasta yakınıyla diyalog halindedir.
  • Acil tıp uzmanı hasta bakım sürecinde tetkik, tedavi ve bakım sonlandırılmasında son kararı veren kişidir. Bu durum da acil tıp uzmanına büyük bir sorumluluk yükler.

Acil tıp uzmanı iş ilanlarına nasıl ulaşırım?

Kurumlar tarafından yayınlanan acil tıp uzmanı iş ilanlarına kariyer.net’ten kolaylıkla ulaşabilirsin. Kariyer.net’te profil oluşturduktan sonra kriterlerin doğrultusunda filtreleme yapabilir, kendine en uygun iş ilanlarını pratik bir şekilde sıralayabilirsin. Kriterlerine uygun iş ilanına başvurunu kolay bir şekilde tamamlayabilirsin.

Kimler acil tıp uzmanı olabilir?

Acil tıp uzmanı olabilmek için herhangi bir üniversitenin altı yıllık tıp bölümünden mezun olman, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda acil tıp uzmanlığı için gerekli puanı alman, acil tıp uzmanlığı bölümünden diplomanızı aldıktan sonra beş yıllık stajı tamamlaman gerekir. Eğer bu kriterlerin hepsine sahipsen acil tıp uzmanları iş ilanları bayan ve erkek adaylar için yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

Acil tıp uzmanları maaşları ne kadardır?

Acil tıp uzmanları maaşları kişinin tecrübesine ve firmaya göre değişkenlik gösterir. Acil tıp uzmanlarının maaşları birçok faktöre bağlı olarak değişir. İhtiyacın her geçen gün arttığı sağlık sektöründe acil tıp uzmanı iş ilanları bay ve kadın adaylar için güncel olarak yayınlanır.

Acil tıp uzmanı kaç yıl boyunca eğitim almalıdır?

Acil tıp uzmanı olmak isteyen adayların 11 yıl boyunca eğitim alması gerekir. 11 yıllık eğitim sürecinin içinde tıp bölümünü okumak ve acil tıp uzmanlığı bölümünü okumak yer alır. Aynı zamanda acil tıp uzmanlığı bölümünü bitiren kişiler beş yıllık süre zarfında staj yaptıklarından dolayı mesleğe başlayana kadar geçen sürenin uzama ihtimali de bulunur.

Sıkça Sorulan Sorular

Acil tıp uzmanının çalışma saatleri nasıldır?

Acil tıp uzmanlarının çalışma saatleri, bağlı bulundukları sağlık merkezleri tarafından belirlenen mesai kavramları uyarınca farklılık gösterir. Bu bağlamda Kariyer.net ilan sayfalarından erişeceğin acil tıp uzmanı pozisyonların her birinde minimal farklılıklar içeren mesai saati koşullarına denk gelebilirsin. Öte yandan acil tıp uzmanlarını ilgilendiren diğer detaylar olan vardiya ve nöbet sistemlerinin tüm sağlık merkezlerinde uygulandığı gözlemlenir. Dolayısıyla 7/24 hizmet sunma esasına dayalı olan acil servis birimlerinde, gece veya gündüz vardiyasında çalışman, beraberinde belirlenen takvime göre nöbet görevini devralman gerekir.

Acil tıp uzmanının görevleri nelerdir?

Kariyer.net acil tıp uzmanı iş ilanı sayfası, acil tıp uzmanı olarak olarak çalışmak isteyen hekim adaylarını iki farklı koşul ve iş tanımıyla karşılar. Bu bağlamda acil tıp uzmanları, iki farklı görev tanımı ile çalışırlar. Sağlık merkezlerinin acil servislerinde sabit olarak çalışan uzmanların temel görevini; acil servis ayakta ve yatan hastalarının ön bakımlarını yapmak, tedavi sürecisi işleme koymak, reçetelerini yazmak ve gerekli olduğu takdirde farklı birimlere sevkini gerçekleştirmek olur. Bunun yanı sıra gerekli durumlarda pratisyen ve hemşirelerin çalışma düzenlerini belirlemek de acil tıp uzmanı görevleri arasında gelir. Ambulans hekimi tanımıyla verilen iş ilanlarına geçen görev tanımını ise durumu acil hastalara ilk müdahaleyi yapmak ve sağlık merkezi acil birimini hasta ile ilgili bilgilendirmek oluşturur.

Acil tıp uzmanı ne demek?

Acil tıp uzmanı, faaliyetleri arasında acil servis imkanlarına yer veren sağlık merkezlerinin bu birim faaliyetlerinden sorumlu uzman kişidir. Tıp fakültesi mezuniyetinin ardından doktora eğitimi süreciyle elde edilen ünvanlar arasında gelir. Doktor hekimler arasında yer almakla birlikte; mesleki ünvanını görev üstlendiği birim olan acil servis tanımıyla elde eder. Bu bağlamda acil tıp uzmanının acil servis bölümünde uzmanlığının gerektirdiği hasta işlemlerinin yanı sıra aynı zamanda idare ve koordinasyon pozisyonu olduğunu söylemek yerinde olur.

Acil tıp uzmanı olmak için hangi eğitimi almak gerekir?

Acil tıp uzmanı olmak isteyenlerin öncelikli olarak 6 yıllık tıp fakültesi lisans eğitimini tamamlaması gerekir. Tıp fakültelerinin temel eğitim süreci olan ilk altı yılın ardından kazanılan pratisyen hekimlik ünvanı, adayların pek çok sağlık kuruluşunda acil tıp uzmanı olarak çalışabilmesini sağlar. Hekim doktor ünvanına erişerek acil tıp uzmanı olabilmekse Tıpta Uzmanlık Sınavı'na giriş yaparak fiziksel sağlığı ilgilendiren bölümlerde doktora eğitimi almakla mümkün olur. Öte yandan hekim adayı öğrencilerin eğitim süreçlerinin büyük çoğunluğu acil servis veya polikliniklerde geçer. Bu bağlamda acil servis uzmanlığı adayların yapacakları özel başvurular veya kuruluşlar içerisinde oluşan görevlendirme faaliyetleriyle elde edilen pozisyonlar arasında gelir.

notifications İş Alarmı kur